Benen zwaaien

Vaak zie ik mensen die op hun rug liggen en hun benen naar de grond laten zakken of zwaaien. Goede oefening maar….haal die handen onder je billen weg! Je handen lijken steun te geven bij deze oefening en moeten voorkomen dat je rug hol trekt. Maar wil je niet juist sterkere buik- EN rugspieren?! Neem een paar stappen terug in moeilijkheid en begin op de goede manier je kracht op te bouwen. En nu wél op de goede manier (zonder steun van je handen). Als je op de juiste manier traint zal dit je onderrug ook beschermen tegen blessures.
Hier is hoe je kunt beginnen met trainen zonder dat je je handen nodig hebt om vals te spelen. Begin met je benen en heupen in een hoek van 90 graden (het tafeltje). Strek één been uit tot een hoogte die je onderrug nog aan kan. Als je rug beweegt ben je te laag.
Als je eenmaal sterk genoeg bent om één been bijna op de grond te laten zakken, oefen dan met beide benen! Maar nogmaals, begin op een hoogte die je kunt vasthouden en verbeter je kracht vanaf die positie.

Kijk ook mijn video hierover: https://youtu.be/gKj44TEIR88