In de winter: Kickbelax

Photo by Zhang Kenny on Unsplash

Winter is coming… Zie je ook zo op tegen het donkere en de kou? Je bent niet de enige! Voor veel mensen kost werken meer moeite, en dat terwijl er vaak nog deadlines moeten worden gehaald. De druk om productief te zijn en ook nog gezellig met de feestdagen heeft zijn weerslag op lichaam en geest. Dit kan leiden tot verschillende klachten, van een somber gevoel en weinig energie tot flinke depressies of zelfs burn-outs. Als je dat wil voorkomen óf zorgen dat je symptomen niet verergeren, is de nieuwe Kickbelax-training misschien wel iets voor jou.

Credits to Unspash

Kickbelax is een combinatie van mindful kickboxen en ontspannen/relaxen. Speciaal ontwikkeld zodat jij kan leren om inspanning en ontspanning beter in balans te brengen. Handig voor als jij je bed niet meer uit wil komen of juist wanneer je als een gek in de rondte rent en snakt naar ademruimte.

Kickboksen helpt je bewust te worden van je eigen reactie op stress. Het is een intensieve training waarbij je letterlijk in beweging komt en op een gecontroleerde manier frustraties leert uiten. Het geeft je een energie boost, waardoor je voelt hoe sterk je bent. Er is ook een sociale component omdat kickboksen een interactieve sport is. Je wisselt energie uit met elkaar.

Photo by Doug Tunison on Unsplash

Mindful betekent dat je bewust bent van waar je nu bent en hoe je je op dit moment voelt. Dit wordt gebruikt tijdens het kickboksen maar om erachter te komen hoe jouw lichaam op stress reageert. We gebruiken kickboksen als een metafoor voor stress in het dagelijks leven, omdat beide leiden tot dezelfde lichamelijke respons. Door mindfullness op te nemen in een kickbokstraining vergroten we niet alleen het bewustzijn, we kunnen zelfs leren het lichaam te ontspannen. Je leert ademhalingstechnieken die ook door wetshandhavers worden gebruikt, helpen om snel en effectief te ontspannen. Daarom is deze training een combinatie van kickboksen en ontspanning.

Dit alles komt samen in nieuwe, wekelijkse trainingen. Vanaf december worden deze binnen gehouden. Tijd (onder voorbehoud): 19.30-20.30 uur op dinsdag. Vanaf 3 december.