JojaDuoBalance

Heb je vroeger misschien op je vaders voeten gevlogen als vliegtuigje? Dan lig jij al een stapje voor. In deze les werken we aan vertrouwen, balans, lenigheid én kracht.

Als je samenwerkt ben je bezig met het ontwikkelen van vertrouwen en verbinding. Waar de één stabiliteit biedt als basis (‘base’), oefent de ander met vertrouwen op deze basis en kan hierdoor vliegen (‘flyer).  JojaDuoBalance, gebaseerd op acroyoga, kent meestal drie rollen: een base, flyer en spotter. De base vormt de basis van de verschillende houdingen. Vaak ligt deze persoon op zijn/haar rug en kan de flyer op de handen en/of voeten balanceren. De flyer representeert vrijheid en dynamische balans en is de persoon die wordt opgetild door de base en als het ware vliegt. Vervolgens neemt de flyer verschillende posities aan, die door een sterke basis van de base worden ondersteund. Tot slot, de spotter, deze representeert veiligheid en support. De spotter doet niet mee aan de verschillende posities, maar houdt juist een oogje in het zeil om zo eventuele ongelukken of blessures te voorkomen. Het is de bedoeling dat iedereen alle rollen gaat beheersen dus zal er doorgewisseld worden tijdens de les.

Misschien ben je bang dat je moeilijk uitziende houdingen nooit zal kunnen leren, maar je zult jezelf verbazen! Het is bovenal een les waar veel wordt gelachen en geleerd. Je zal al snel merken dat je je eigen grenzen verlegt.

Duur: 1 tot 1.5 uur