JojaBoks

Altijd al benieuwd geweest naar boksen? De vechtsport waarbij enkel de handen worden gebruikt om de tegenstander te raken? Trek de handschoenen aan en probeer het uit! Je zult merken dat boksen meer inhoudt dan je dacht. Er zit techniek achter elke stoot, tactiek achter elke combinatie. Je wordt er fit van en vergroot je zelfkennis.

Tijdens de workshop of lessenreeks boksen oefen je de verschillende stoten eerst in de lucht en daarna bij elkaar op de handschoenen. Je leert hoe je kan combineren en, niet onbelangrijk, hoe je jezelf kan beschermen. Met een basis van de meest gebruikte stoten kan het spel beginnen. De ander raken (aantikken) terwijl je zelf probeert om niet geraakt te worden, daar draait het om. Als je een lessenreeks volgt kun je meer oefenen met combinaties, loop-techniek en ontwijken. Dat maakt het sparren als maar leuker!

Uiteraard is veiligheid heel belangrijk. Zo zal er nooit op het hoofd worden geslagen en houden we altijd rekening met de grenzen van elkaar en onszelf.

Een workshop boksen (of kickboksen) is ook leuk als je je vrienden of collega’s beter wil leren kennen. Iedereen kan eraan meedoen, met elk sportief niveau.

Duur: 30 min, 1 uur of 1.5 uur