CV Jojanneke

Diploma’s

Ik heb een universitaire bachelor (neuro)biologie gedaan aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Tijdens mijn master Sustainable Development in Utrecht ontdekte ik pas echt hoe fijn sporten kon zijn en wilde ik meer weten van trainen. Ik besloot een basis opleiding voor Personal Trainer te halen en heb binnen een jaar zowel Fit!vak A als Fit!vak B gehaald. Samen met mijn universitaire opleiding stelt dit mij in staat om zin van onzin te scheiden. Ook om in literatuur te graven naar nuttige informatie rondom training. De opleiding tot kickbokstrainer en -coach van de SKMO gaf mij meer verdieping in trainingsleer en specifiek training geven aan kickoksers.

Inmiddels heb ik met deze research master op zak een  jaar als junior docent op de universiteit gewerkt. Onlangs ben ik begonnen als milieu adviseur bij Defensie waardoor mijn sportieve ambities minder tijd in de week krijgen maar zeker nog bestaan.

Certificaten

Leuke groepsles vormen geef ik onder andere volgens de Gladiator workout ® principes. Daarvoor heb ik in 2017 een certificaat gehaald bij ‘Train the Trainers’.

In 2018 heb ik deelgenomen aan de eerste trainer-cursus van Boxercise ®. Dit in Engeland al zeer populaire programma besteed aandacht aan hoe je iedereen goed kan leren boksen en zal ook in Nederland steeds bekender worden.

Een onderwerp wat mij steeds bezighoud is flexibiliteit en dan vooral hoe je dit kan trainen zonder spierscheuren. De meningen verschillen over hoe je als volwassene leniger kan worden. Er zijn talloze posities op internet te vinden om snel de spagaat te leren. Maar zelfs als je warm bent, kan je zomaar te ver gaan. Tijdens mijn zoektocht naar een goede methode belandde ik bij de Easy Flexibility methode van Paul Zaichik, die in Nederland nog onbekend is. Ik heb hiervoor een certificaat behaald in 2017. Bij mij kan je via deze methode snel maar vooral veilig leniger worden.  Ik heb lange tijd flexibility trainingen gegeven bij Universitair Sportcentrum Olympos.  Inmidels heb ik deze technieken toegevoegd aan alle andere trainingen die ik geef bij Jojafit.