JojaKickboks

Kickboksen daagt je uit om jezelf en je trainingspartner beter te leren kennen. Wanneer je enkele trappen en stoten kan uitvoeren, zijn er leuke spelvormen om te oefenen met afstand/nabijheid, initiatief nemen en leren omgaan met stress. Er is aandacht voor combinaties van stoten en trappen maar ook zeker voor het verdedigen ervan. Je daagt elkaar uit en samen zoek je naar een niveau waar jullie allebei in kunnen groeien. Zo verbeter jij je eigen skills, leer je elkaar beter kennen, of zie je je collega eens op een andere manier!

Respect en veiligheid staan centraal in deze les. Respect voor de ander, wat betekent dat je luistert en binnen de grenzen van de ander blijft met bijvoorbeeld hoe hard jouw stoten op zijn handschoen landen. Maar ook respect voor jezelf. Je leert duidelijk aan te geven wat jouw grenzen zijn. Misschien liggen die wel anders dan je eerst dacht. Veiligheid is bovendien belangrijk in het voorkomen van blessures. Daarom zullen er niet alleen handschoenen maar ook scheenbeschermers worden gedragen. Er wordt nooit op het hoofd geraakt.

Om de je groepsgenoten beter te leren kennen zullen we tijdens de les of workshop soms wisselen van maatje .

Duur: 30 min, 1 uur of 1.5 uur.

NB. Bij de kortere variant kunnen we ook zonder scheenbeschermers oefenen. We oefenen dan géén ronde trappen (wel boksen en voorwaartse trappen en knieën op de handschoenen).