Bedrijfssport

Bewegen is gezond en bedrijfssport heeft dan ook vele voordelen. Uiteenlopend van minder uitval door ziekte tot een verbeterde sociale structuur van uw bedrijf.  Lees meer.  Steeds meer werkgevers zien dit in en bieden sport aan hun werknemers aan. Dit zorgt voor gezonde werknemers en voorkomt ziekteverzuim.

Op maat gemaakt

Elk bedrijf en soms zelfs elke afdeling heeft zijn eigen wensen, afhankelijk van wat er speelt. Jojafit maakt daarom programma’s op maat.

This group of researchers of the Donders Institute got to know each other in a completely different setting than the lab.

Thema’s die kunnen spelen op het werk zijn eigen grenzen stellen en een hoge werkdruk. Daarvoor biedt Jojafit boks- en kickbokslessen aan.  Daarmee leer je hoe je onder hoge druk kan blijven presteren. Door heel duidelijke fysieke trainingen is het makkelijker om jouw knelpunten op het werk aan te pakken.

Bij de oefeningen van JojaBoks en JojaKickboks sla je dikwijls in elkaars handschoen. Je bent daarmee samen verantwoordelijk voor de kwaliteit van elkaars training. Als de ander te hard slaat, zeg je daar dan wat van?  Misschien niet, bijvoorbeeld omdat je vindt dat je het wel moet aankunnen. Maar dan zal de ander ook niet zachter gaan slaan en krijg jij dus meer dan dat je aankan. In de training leer je om er wél wat van te zeggen en zo oefen je dus letterlijk met het stellen van grenzen. Omgedraaid leer je ook beter inschatten hoe ver je kan gaan. Soms kan je meer aan dan je aanvankelijk dacht en ook dat laat zich natuurlijk vertalen naar situaties op het werk. Bij JojaBoks en JojaKickboks kunnen accenten worden gelegd op dit soort thema’s. Zo leert iedereen niet alleen zichzelf maar ook de ander beter kennen.

GGD-GHOR ervaarde al hoe boksen een mooi middel kan zijn om te oefenen met mentale weerbaarheid. Jojafit verzorde de energizer als afsluiting van een dag vol lezingen en workshops.

 

Neem vrijblijvend contact op! Bij interesse kom ik bij u langs om uw wensen te bespreken. Daarna krijgt u een programma wat aansluit bij uw bedrijf.

Regelmaat

Je kan pas echt de vruchten plukken van lichaamsbeweging als er continuïteit in zit.  Daarom kunt u het best kiezen voor wekelijkse lessen voor uw werknemers/collega’s. Zo kunnen zij er zowel fysiek, mentaal als sociaal op vooruit gaan. Liever af en toe wat uitproberen? Kijk dan bij de workshop pagina. Ook dat heeft voordelen voor uw team zoals elkaar beter leren kennen.

 

 

Locatie

Heeft u een eigen locatie? Dan kom ik graag naar u toe om training te geven.  Zo niet, dan overleggen we wat er mogelijk is. Misschien kan het bij u in de buurt.

Kosten soms aftrekbaar

Soms kunt u de kosten voor bedrijfsfitness aftrekken bij uw onderneming.  Bij bedrijven met personeel is het dan nodig dat de training plaatsvindt op de locatie van de werkgever én dat alle werknemers gebruik mogen maken van de regeling (minimaal 90%.) Het is niet relevant of ze ook daadwerkelijk meedoen (bron).* 

Voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP’ers) zijn de kosten voor sport/training alleen aftrekbaar wanneer je duidelijk kan aangeven dat de training in het belang is van het bedrijf. Dit belang moet dan groter zijn dan het persoonlijke belang. Wanneer trainingen met name belangrijk zijn voor jouw bedrijf (ze hebben een zakelijk karakter), zou je kunnen beargumenteren dat deze deels aftrekbaar zijn. De belastingdienst is hier echter onduidelijk over ( link1, link2link3). Daarom zou persoonlijke begeleiding voor u wel aftrekbaar kunnen zijn *. Groepstrainingen zijn daarom voor ZZP’ers waarschijnlijk minder interessant. Wanneer er sprake is van werk re-integratie is het een ander verhaal. In dat geval is persoonlijke begeleiding ook een goede optie.

* Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer altijd bij een belastingadviseur over de mogelijkheden in jouw situatie.