Zelfverdediging voor vrouwen

Deze workshop is speciaal voor vrouwen. Vrouwen worden doorgaans anders benaderd op straat dan mannen. Veelal komen mannen dichtbij wanneer ze iets van een vrouw willen. Dat betekent dat de technieken zicht vooral zullen richten op hoe je jezelf van dichtbij kan verdedigen. Je oefent met elkaar hoe je effectief trapt en slaat. Ook leer je waar je het best wel en niet kan raken. Omdat het toepassen van zelfverdediging vaak onder stress gebeurt, houden we het simpel. Onder druk kan je namelijk minder goed nadenken. Je leert daarom vooral simpele maar effectieve technieken. Ook oefen je om te reageren in een gesimuleerde stress situatie.

Wat we oefenen: effectieve trappen en stoten, stress-drills, 360 defence en ontsnapping uit wurggrepen. Ook is er aandacht voor hoe je verschillend omgaat met steek en slagwapens. Je houdt in de training uiteraard rekening met elkaars grenzen en maakt gebruik van bescherming. Zowel handschoenen als trapkussens dienen om elkaar te beschermen. We houden het wel zoveel mogelijk realistisch. Dat betekent dat we het elkaar niet té makkelijk maken en soms elkaar onder druk zetten.

Echte zelfverdediging is er als workshop of korte lessenreeks en richt zich op zelfverdediging voor vrouwen. Het wordt als nuttig ervaren. Je doet de oefeningen in tweetallen of in grotere groepjes. Zo leer je elkaar beter kennen en het zorgt voor een fijne sfeer. Echte zelfverdediging is een actieve les met een serieuze ondertoon. Dat neemt niet weg dat het een leuke teamactiviteit is.

Duur voor een workshop: 1.5 uur